انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ

انواع و اجزای سخت افزار لپ تاپ به یکی از مشکلات های اشخاصی بدل شده که هدفشان خرید لپ تاپ است. وقتی که به بازار می روند برای خرید لپ تاپ از مشتری کلماتی را میشنوند که نمیدانند چی هست و چه کاری میکند. البته بعضا به روی خودشان نمی آورند و جوری تظاهر میکنند که گویا تمام صحبت های او را با عمق وجود خود درک کرده اند، در حالی که اینطوری نیست و در آخر شاهد هستند که برای خرید لپ تاپ ۲۰ میلیونی رفتند بازار، اما لپ تاپ ۴۰ میلیونی دستشان است. 

CPU در سخت افزار لپ 

,

قطعات لپ تاپ

,

سخت افزار لپ تاپ 

سخت افزار لپ تاپ به مجموعه ای از اجزای فیزیکی می گویند که یک لپ تاپ را تشکیل میدهد. سخت افزار لپ تاپ در واقع همان قسمت ها یا اجزای فیزیکی لپ تاپ نظیر مانیتور، صفحه کلید، هارد ، بخش های گوناگون سیستم (کارت های گرافیک، کارت های صدا، حافظه اصلی، مادربرد) و غیره هستند که برای کاربر غیر قابل دسترسی است.

اما برعکس سخت افزار، نرم افزار مجموعه ای از راهکارهای قابل خواندن برای سیستم است که به سی پی یو دستور میدهد تا کارهای ویژه ای را انجام دهد.







جدا از این قطعات، قطعه های سخت افزاری دیگری همانند وبکم و اسپیکر یا حافظه ذخیره سازی که می‌تواند SSD و HDD باشد نیز درون یک لپ تاپ به همراه باتری وجود دارند. پس به طور کلی در این مقاله این قطعات را معرفی کرده، در مورد آنها کمی توضیح می‌دهیم و مهم ترین مشخصه های هر کدام را بیان می‌کنیم:


تاپ 

پردازنده یا واحد پردازش مرکزی (Central Processor Unit) مغز متفکر کامپیوتر یا لپ تاپ یا هر سیستمی است که دارای سیستم عامل باشد. این قطعه وظایف مهمی از قبیل عملکرد های ریاضی، منطقی، مقایسه ای و محاسبه های مربوط به آدرس دهی در سیستم های کامپیوتری را به عهده دارد. CPU مهم ترین تراشه بر روی برد اصلی هر کامپیوتر (مادربرد) می باشد و مدیریت کلیه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد.

این قطعه به صورت مستقیم و یا غیر مسقیم بر روی سایر قطعات روی برد اصلی و سایر قسمت های کامپیوتر را نظارت و مقداردهی می کند. درحال حاضر به جهت پیشرفت تکنولوژی و علم نانو دانشمندان توانسته اند 2 یا چند هسته CPU را در همان مقیاس طراحی کنند. با این کار امکان پردازش موازی میان هسته های CPU امکان پذیر می شود.

اگر به CPU یا پردازنده های لپ تاپ علاقه مند هستید پیشنهاد می‌کنیم دسته بندی مقالات مرتبط با پردازنده را ببینید.

پردازنده های لپ تاپ و کامپیوتر مشابه یکدیگر بوده و هر کدام دارای ویژگی هایی می‌باشند. در اینجا تعدادی از آنها توضیح داده شده است:

  1. سرعت کلاک پردازنده
  2. تعداد هسته پردازنده
  3. توان مصرفی پردازنده
  4. لیتوگرافی پردازنده
  5. دارا بودن کارت گرافیک مجتمع و…

یک پردازنده در حال قرار گیری بر روی جایگاهش در مادربرد

Clock Speed در سخت افزار لپ تاپ

مدت زمانی که طول میکشد تا CPU یک دستور را پردازش کند را کلاک می گویند. واحد سرعت CPU هرتز می باشد (معمولا سرعت CPU ها به صورت مگاهرتز یا گیگاهرتز بیان میشود). یک مگاهرتز یعنی اینکه CPU میتواند 1 میلیون دستور را در یک ثانیه پردازش کند، و یک گیگاهرتز یعنی اینکه CPU میتواند 1 میلیارد دستور را در یک ثانیه پردازش کند.

امروزه همه CPU ها قابلیت پردازش میلیاردی دارند و CPU هایی که واحدشان مگا میباشد کنار رفته اند.

مثال: فرضا پردازنده Intel Core i7 11800H از 8 هسته بهره می‌برد که کمترین سرعت کلاک آن 2.3GHz و بیشترین سرعت کلاک 4.6GHz است. این پردازنده یکی از قدرتمند ترین پردازنده های Core i7 نسل یازدهمی است که در لپ تاپ هایی مثل لپ تاپ ایسوس FX516 به کار رفته است.

امتیاز بنچمارک این پردازنده و رده بندی پردازنده های این لپ تاپ را در صفحه بنچمارک CPU ببینید.

کش یا حافظه نهان در پردازنده و سخت افزار لپ تاپ

برای اینکه از حداکثر سرعت CPU استفاده شود باید سرعت رسیدن اطلاعات به همان اندازه باشد، ولی در حقیقت سرعت CPU خیلی بیشتر از سرعت RAM است. به همین دلیل CPU مدت زمان زیادی را باید منتظر بماند تا اطلاعات را از RAM دریافت کند. برای کاهش این مدت انتظار و افزایش سرعت سیستم حافظه کش را در CPU قرار داده اند.

وظیفه کش (Cache) ذخیره دستورات و فرمان های کاربر است. و از آنجایی که سرعت کش با CPU یکسان میباشد اطلاعات فورا به CPU میرسد و دیگر نیازی به فراخوانی اطلاعات از RAM نیست. البته اگر بعضی از اطلاعات خواسته شده در کش نباشد باید این اطلاعات از RAM فراخوانی شود و دوباره CPU بیکار میماند و با کاهش سرعت مواجه می شود. که برای حل این مشکل دوباره کش اضافه میکنند. به همین دلیل هر چه حافظه  کش بزرگ تر باشد سرعت هم بیشتر میشود.


TDP چیست؟

این واحد حداکثر اتلاف حرارت CPU را بیان می کند. به عبارت دیگر معرف حداکثر میزان حرارتی است که CPU ایجاد می کند، بنابراین خنک کننده ای که بر روی CPU قرار می گیرد باید باید توانایی انتقال این حرارت را داشته باشد. در صفحه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ در مورد TDP و نقش آن در لپ تاپ های گیمینگ بیشتر توضیح دادیم.

Features Graphic در قسمت پردازنده چیست؟

Intel HD Graphics بدین معنا است که پردازنده شما مجهز به کارت گرافیک داخلی می باشد، که این امکان را به شما می دهد که کارت گرافیک اصلی لپ تاپ شما به کارت گرافیک داخلی سوئیچ شود. این تراشه گرافیکی، با فناوری 32 نانومتری طراحی شده است و میزان برق مصرفی با گرافیک داخلی 35 تا 45 وات گزارش داده شده است.


کارت گرافیک یا (VGA) | یکی از مهم ترین اجزای لپ تاپ

بعد از پردازنده یا CPU ، کارت گرافیک یکی از مهم ترین قطعات رایانه های شخصی شما است، کارت گرافیک وظیفه پردازش تصویری و ارتباط با نمایشگر را دارد. کارت گرافیک یک قطعه سخت افزاری است که اطلاعات پردازنده را برای نمایش در صفحه نمایش آماده می کند هر چه قدرت و حافظه بیشتر باشد تصویری با کیفیت تر خواهیم داشت.

کارت گرافیک علاوه بر خروجی به صفحه نمایش، خروجی دیگری به تلویزیون دارد و همچنین دارای ورودی برای ویدئو می باشد.

کارت گرافیگ ها در قسمت حافظه تعدادی سلول های تصویری دارند که برای نمایش در صفحه مانیتور برای چند لحظه در خود ذخیره می کند. هر چه حافظه بیشتر باشد تعداد بیشتری سلول تصویری در خود ذخیره می کند. این حافظه را Ram کارت گرافیک می نامند.

مانند رم 512 مگابایت یا 1 گیگابایت. در حال حاضر 3 شرکت Intel , AMD , NVidia تولید کننده کارت گرافیک هستند. در بین این کارت های گرافیکی Intel از قدرت زیادی بر خوردار نیست و رقابت بیشتر بین شرکت های AMD و NVidia است.خود کارت گرافیک های شرکت Nvidia به نوعی زیر شاخه برند اینتل هستند.

کارت گرافیک های سری 3000 و 2000 شرکت Nvidia مثل کارت گرافیک RTX 3060 برای گیمینگ و کار های گرافیکی بسیار مناسب هستند.

در پایین شما بنچمارک کارت گرافیک های قدرتمند سری 3000 که در بسیاری از لپ تاپ تاچ های گیمینگ به کار رفته اند را می‌بینید. این کارت گرافیک ها در هر بازی یک نرخ فریم ارائه می‌دهند که در پایین مثال هایی از آن را زده ایم. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای دیدن قدرت و رده بندی هر کارت گرافیک به بنچمارک کارت گرافیک مراجعه کنید.






منبع

شرکت اسپشیال

بایوس سیستم، که به عنوان BIOS معروف است، یکی از اجزای اساسی در سیستم‌های کامپیوتری است که مسئولیت اولیه بارگذاری و راه‌اندازی سیستم را بر عهده دارد. وقتی که یک کامپیوتر را روشن می‌کنید، بایوس اولین نرم‌افزاری است که اجرا می‌شود و برای بررسی سخت‌افزارها و بارگذاری سیستم‌عامل از آن استفاده می‌کند. بایوس برای ارتباط میان سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر لازم است و تنظیمات مختلفی که مربوط به پردازنده، حافظه، و دستگاه‌های دیگر سخت‌افزاری هستند، را در خود ذخیره می‌کند.

 

برای رفتن به بایوس سیستم، معمولاً در ابتدای روشن کردن کامپیوتر یکی از کلیدهای مخصوص را باید فشار داد، مانند کلید Delete، F2، یا F10، که به عنوان "کلید ورود به بایوس" شناخته می‌شوند. وقتی که وارد محیط بایوس می‌شوید، می‌توانید تنظیمات مختلفی را مشاهده و تغییر دهید، از جمله تنظیمات مربوط به راه‌اندازی سیستم، اولویت بارگذاری دستگاه‌ها، و امکانات ارتقاء و بهینه‌سازی که توسط تولیدکننده مادربورد فراهم شده‌اند. با این حال، توجه داشته باشید که هرگونه تغییراتی که در بایوس اعمال می‌کنید، ممکن است تأثیرات جدی بر عملکرد سیستم داشته باشد، بنابراین باید با دقت و اطلاعات کافی اقدام به تغییرات نمایید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.