چشم شوی آزمایشگاهی روتامیکس آزمایشگاهی

چشم شوی آزمایشگاهی

  روتامیکس آزمایشگاهی

 

 

 

 

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

 

نحوه کار چمبر پایداری و کاربرد آن

باید بدانید که طبق قوانین فیزیک، هرچه دمای محفظه چمبر آزمایشگاهی بیشتر باشد، توانایی هوا در حفظ رطوبت در آن دمای خاص بیشتر است. این به معنای این واقعیت است که با تغییر همزمان دمای محیط، رطوبت نسبی متناسب می‌شود. اصل کار محفظه پایداری بر اساس توانایی آن در حفظ درجه حرارت پایدار و در نتیجه حفظ مقدار پایدار رطوبت نسبی است.

انواع چمبر پایداری آزمایشگاهی

به طور کلی چمبرهای تست پایداری شرایط محیطی یا چمبر‌های تست دارو به انواع مختلفی تقسیم می‌گردند که کمترین حجم آن به صورت رومیزی بوده تا بزرگترین حجم آن که از حدود ۵۰۰۰ لیتر تا ۲۵۰۰۰ لیتر را شامل می‌شود.

 

اجزای یک بن ماری آزمایشگاهی

بن ماری آزمایشگاهی دارای یک مخزن دو جداره‌ی استیل است که به خوبی عایق‌بندی شده است. علاوه‌بر این مخزن، بن ماری آزمایشگاهی شامل قطعات زیر نیز می‌شود:

المنت: از المنت به منظور گرم‌کردن آب داخل بن ماری (حمام آب) استفاده می‌شود. المنت‌ها دارای قدرت گرمایی متفاوتی هستند که بسته به حجم و گنجایش آب داخل بن ماری انتخاب می‌شوند. المنت‌ها کاملا پوشیده و عایق هستند تا از تماس مستقیم الکتریسیته با آب جلوگیری شود.

دماسنج: به منظور اندازه‌گیری دمای آب، در بن ماری آزمایشگاهی یک دماسنج (ترمومتر) تعبیه شده است. این دماسنج می‌تواند آنالوگ و یا به صورت دیجیتال باشد.

ترموستات: به منظور تنظیم و تثبیت دمای آب موجود در مخزن انکوباتور آزمایشگاهی، از یک ترموستات استفاده می‌شود. با توجه به آن‌که به ازای هر یک درجه سانتی‌گراد تغییر دما، فعالیت آنزیم‌ها 10 درصد کاهش و یا افزایش می‌یابد، بسیار مهم است تا بن ماری (حمام آب) دارای دقت دمایی بالایی باشد. بدین منظور در بسیاری از بن ماری های جدید از سیستم میکروکنترلی به منظور تنظیم دمای آب مخزن استفاده می‌کنند.

همزن: به منظور انتشار یکنواخت گرمای تولید شده توسط المنت، معمولا از یک همزن به منظور به گردش درآوردن آب داخل مخزن بن ماری استفاده می‌کنند. این همزن باعث می‌شود تا آب به گردش درآمده و دمای آب یکنواخت شود.

 

 

 

اصول عملکرد بن ماری آزمایشگاهی

بن ماری های آزمایشگاهی را معمولا از جنس فولاد می‌سازند و داخل مخزن آن‌ها را با رنگ الکترواستاتیک که توانایی جذب و مقاومت بالایی دارد، می‌پوشانند تا در برابر شرایط آزمایشگاهی محافظت شود.

کلیدهای کنترلی بن ماری های آزمایشگاهی در یک پنل در خارج از دستگاه تعبیه شده‌اند که به وسیله‌ی آن‌ها میتوان فعالیت دستگاه را کنترل نمود.

در زیر مخزن بن ماری آزمایشگاهی که با مواد ضدزنگ پوشیده شده است، مقاومت‌های الکتریکی (المنت) نصب شده است که با اتصال دستگاه به برق، گرما از طریق این المنت‌ها به قسمت وسط دستگاه منتقل می‌شود.

در بعضی از بن ماری ها به منظور انتشار یکنواخت گرما، یک همزن تعبیه شده است که با گردش درآوردن آب باعث می‎شود تا دمای آب در تمام مخزن، یکسان شود.

1. اتاق فشار

محفظه فشار جزء اصلی اتوکلاو بخار است که از یک محفظه داخلی و یک پوشش بیرونی تشکیل شده است.

محفظه داخلی از استیل یا فولاد ضد زنگ ساخته شده است که در داخل محفظه بیرونی ساخته شده از یک قاب آهنی و یا استیل قرار گرفته است.

اتوکلاو هایی که در آزمایشگاه های مراقبت های بهداشتی استفاده می شوند دارای یک محفظه بیرونی هستند که با بخار پر می شود تا زمان رسیدن به دمای استریل سازی کاهش یابد.

محفظه داخلی جایی است که در آن لوازمی که باید استریل شوند قرار داده می شود. اندازه محفظه فشار از 25 لیتر تا 3000 لیتر متغیر است.

2 . درب اتوکلاو

قسمت مهم بعدی اتوکلاو درپوش یا درب اتوکلاو است. هدف از درپوش این است که فضای خارج از اتمسفر را ببندد و در داخل اتوکلاو یک حالت استریل شده ایجاد کند.

درب اتوکلاو از اجزای مختلف دیگری مانند موارد زیر تشکیل شده است:

  • فشارسنج

یک فشار سنج روی درب اتوکلاو وجود دارد تا نشان دهنده فشار ایجاد شده در اتوکلاو در حین استریل سازی باشد. فشارسنج بسیار ضروری است زیرا ایمنی اتوکلاو و شرایط کارکرد عملیات را تضمین می کند.

  • واحد تخلیه فشار/ سوپاپ

یک سوپاپ روی درب اتوکلاو همان صدای زودپز است.

سوپاپ فشار داخل محفظه را با آزاد کردن مقدار مشخصی بخار کنترل می کند.

  • دریچه اطمینان

یک شیر ایمنی روی درب اتوکلاو وجود دارد ، که در مواردی که اتوکلاو عملکرد خود را انجام ندهد یا فشار داخل به طور غیرقابل کنترل افزایش یابد بسیار مهم است.

این شیر دارای یک لایه لاستیکی نازک است که برای رهایی از فشار و جلوگیری از خطر انفجار وجود دارد.

3. مولد بخار

یک ژنراتور بخار الکتریکی یا دیگ بخار در زیر محفظه وجود دارد که از یک سیستم گرمایش الکتریکی برای گرم کردن آب و تولید بخار در محفظه داخلی و خارجی استفاده می کند.

سطح آب موجود در محفظه داخلی حیاتی است که اگر از مقدار مشخصی کمتر باشد، احتمال سوختن سیستم گرمایش وجود دارد.

به طور مشابه ، اگر آب بیش از حد لازم باشد ، ممکن است با سینی ها و سایر اجزای موجود در داخل محفظه تداخل داشته باشد.

4 . مولد خلاء (در صورت وجود)

در برخی از انواع اتوکلاوها ، ژنراتور خلاء جداگانه ای وجود دارد که هوا را از داخل محفظه بیرون می کشد تا خلا در داخل محفظه ایجاد شود.

وجود برخی از حفره های هوا در داخل محفظه ممکن است از رشد میکروارگانیسم های مختلف حمایت کند. به همین دلیل است که محفظه خلاء جزء مهمی از اتوکلاو است.

5 . سیستم خنک کننده پساب

بسیاری از اتوکلاوها دارای سیستم خنک کننده پساب قبل از ورود به لوله های تخلیه هستند. این سیستم به دلیل ارسال آب جوش از اتوکلاو از هرگونه آسیب به لوله زهکشی جلوگیری می کند.

چگونه با اتوکلاو آزمایشگاهی کار کنیم ؟

به طور کلی ، اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتی گراد به مدت حداقل 30 دقیقه با استفاده از بخار اشباع تحت حداقل 15 psi فشار کار می کند.

مراحل زیر هنگام استفاده از اتوکلاو باید انجام شود:

  • قبل از شروع استفاده از اتوکلاو آزمایشگاهی ، باید آن را برای مواردی که از چرخه قبلی باقی مانده بررسی کنید.
  • سپس مقدار کافی آب داخل محفظه قرار می گیرد.
  • در حال حاضر ، مواد استریل شده در داخل محفظه قرار می گیرند.
  • سپس درب آن بسته می شود و پیچ ها محکم می شوند تا از هوابندی آن اطمینان حاصل شود و بخاری برقی روشن می شود.
  • سوپاپ های ایمنی برای حفظ فشار مورد نیاز در محفظه تنظیم می شوند.
  • هنگامی که آب داخل محفظه به جوش آمد ، مخلوط هوا و آب اجازه خروج از لوله تخلیه را می دهد تا تمام هوای داخل جابجا شود. هنگامی که حباب های آب از لوله خارج نمی شوند ، می توان جابجایی کامل را تضمین کرد.
  • سپس لوله زهکشی بسته می شود و بخار داخل اجازه می دهد تا به سطوح دلخواه برسد (در بیشتر موارد 15 پوند).
  • پس از رسیدن فشار ، سوت می زند تا فشار اضافی را از محفظه خارج کند.
  • پس از سوت ، اتوکلاو برای مدت زمان نگه داشتن کار می کند ، که در بیشتر موارد 15 دقیقه است.
  • در حال حاضر ، بخاری برقی خاموش است و اتوکلاو آزمایشگاهی اجازه می دهد تا سرد شود تا زمانی که فشار سنج نشان دهد فشار داخل به فشار اتمسفر کاهش یافته است.
  • سپس لوله تخلیه باز می شود تا هوا از خارج وارد اتوکلاو شود.
  • در نهایت ، درب باز می شود و مواد استریل شده از محفظه خارج می شوند.

خرید انکوباتور آزمایشگاهی

یکی از نکات مهم در خرید انکوباتور آزمایشگاهی توجه به همدمایی در محفظه داخلی است. چرا که نبود همدمایی بین نقاط مختلف چمبر میتواند باعث اختلاف دمایی زیاد بین نقاط مختلف انکوباتور شده و در نتیجه باعث اختلال در آزمایش شود. در این خصوص میتوان از فن سیرکوله جهت بهره بردن از همدمایی بهتر استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که وجود فن سیرکوله به تنهایی نمیتواند موجب همدمایی شود:

منبع

ریشه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.